Recept Geroosterde kip met rozenharissa, ingelegde citroen en boter
Deze boter-citroen-harissa rub maakt je kip onweerstaanbaar sappig.
Ingrediënten:
- 1 hele kip
- 1à2 el rozenharissa
- 1 ingelegde citroen
- 50g zachte boter
- zout en peper
Bereiding:
- Verwarm je oven voor op 200°
- Meng in een kommetje de zachte boter met de rozenharissa en de fijngesneden schil van de ingelegde citroen (enkel schil gebruiken). Breng op smaak met peper en eventueel wat zout (hou rekening met de zoute citroen)
- Wrijf de kip royaal in met dit mengsel, ook onder het vel.
- Leg de kip in een ovenschaal en rooster gedurende 45 min à 1u. Bedruip tussendoor af en toe met het vrijgekomen braadvocht.
- Laat de kip even rusten.
Heerlijk met couscous, geroosterde groenten of een frisse yoghurtsaus met munt.